Emmen: Pastoor vangt boeven

Leestijd: 2 minuten -EMMEN- In de afgelopen week mocht de Goede Herder-parochie te Emmen een ware Krimi beleven, dat wil zeggen de Pastoor, Albert Buter. Rond het middernachtelijk uur hoorde de Pastoor vreemde geluiden vanaf de naast kerk en pastorie gelegen parkeerplaats.

H. Pauluskerk en pastorie te Emmen

De nachtrust onderbrekend en op zoek naar de makers van de lawaai-overlast, ontdekte de Pastoor een man en vrouw die probeerden de geldlade van de toegangspoort van de parkeerplaats tot de hunne te maken. Daar was, gezien de schade, behoorlijk wat sloop- en breekwerk voor nodig.

De Pastoor alarmeerde via 112 de plaatselijke gendarmerie die in no-time met meerdere auto’s ter plaatse was. De daders waren inmiddels al door de ijverige dienders staande gehouden en werden meegenomen om de nacht onder Rijkstoezicht door te brengen.

Pastoor Albert Buter

De schade zal de Parochie vermoedelijk dragen, want meestal behoren dit soort lieden tot het ‘pluimveeras’ dat ongevederd door het leven gaat. De Pastoor kostte het zijn nachtrust. De rechter mag zich nu gaan buigen over de zaak en de Emmer ‘Father Brown’ kan op naar zijn volgende avontuur. (MB)

 

 

Foto: Parochie/wikimedia