Energie besparen: maak uw huis winterklaar

Leestijd: 2 minuten Aan het einde van de zomer is het vaak nog heerlijk weer. De verwarming hoeft nog niet aan en de was kan nog gewoon buiten drogen. Toch is het goed alvast stil te staan bij uw energieverbruik; met een winterklaar huis kunt u namelijk veel warmteverlies voorkomen en besparen op energie. U kunt vaak gebruik maken van hoge zomerkorting bij installatiebedrijven. Bovendien zorgt goede isolatie ervoor dat uw huis in de zomer lekker koel blijft.

Extra korting in de zomer

Juist in de zomer, wanneer minder consumenten belangstelling tonen voor energieverbruik, kunt u bij verschillende bedrijven terecht voor aantrekkelijke  kortingen op energiebesparende maatregelen. De zomer is een ideale periode om werk te maken van isolatie, nieuwe verwarmingsinstallaties en onderhoud van uw ketel en radiatoren.

Zorg in ieder geval voor een goedkope energieleverancier. Bekijk de mogelijkheden van energie met korting.

5 energie bespaartips voor de winter

Het verschil in energieverbruik tussen zomer en winter is groot. Logisch, want in de winter staat de verwarming aan en gebruiken we veel meer licht. U kunt in de zomer alvast aan de slag om onnodig warmteverlies in de winter te voorkomen:

  1. Controleer de instellingen van uw thermostaat. Met een goed ingesteld programma kunt u veel energie besparen op verwarmen.
  2. Draai aan het eind van de zomer de hoofdkraan en de buitenkraan dicht. Zo voorkomt u gesprongen waterleidingen bij strenge vorst.
  3. Voor het plaatsen van tochtstrips moeten de ramen en deuren vaak even openstaan. Een mooi klusje voor de zomer dus.
  4. Om storingen te voorkomen, kunt u de cv-ketel bijvullen en de verwarming ontluchten. Doe dit aan het eind van de zomer, vlak voor u de verwarming weer gaat gebruiken.
  5. Voor het bijvullen en ontluchten moet de ketel vaak even uit en de thermostaat zo laag mogelijk. Wel zo handig om dat in de zomer te doen.