Engelen zweven boven de Kerststal in de Sint Jan (met dank aan de Efteling)

Leestijd: < 1 minuut

‘s-HERTOGENBOSCH-(OB) Ook dit jaar heeft de Sint Jan in Den Bosch natuurlijk weer een Kerststal, maar voor het eerst zullen er engelen door de Kathedraal zweven. Bovendien krijgt de Kerststal voor het eerst ‘concurrentie’ van een andere Bijbelse voorstelling. Vier weken voor de opening van de Kerststal kondigt Aartsengel Gabriël in een ander deel van de kerk de geboorte van Jezus al op een bijzondere manier aan. Het thema van de Kerststal is dit jaar: ‘Hij zal een man van vrede zijn’.

Veel nieuwigheden dit jaar rond de jaarlijkse Kerststal in de Sint Jan. Naast de zwevende engelen (met een beetje hulp en adviezen van de Efteling) worden voor het eerst ook de bezoekersstromen gemonitord en geteld. “Wij schatten altijd hoeveel bezoekers er zijn geweest, maar precies weten doen wij dat niet”, vertelt Jack Kradolfer.

“Wij hopen nu met een Bosch’ bedrijf in zee te gaan dat met cameradetectie precies de bezoekersstromen in kaart kan brengen. Dat is bijvoorbeeld om te weten hoeveel programmaboekjes er nodig zijn.” Zie video onder>

 

 

foto: HSF