EO-Jongerendag: 15.000 jongeren genieten van muziek en inspiratie van Katholiek Erik Scherder

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 5 juni 2023 – 00:01 uur – Bron: Redactie Kerk/EO-Kirsten Palland – Beeld: EO

-Hilversum- In een stampvol Ahoy zijn dit weekeinde zo’n 15.000 jongeren ‘uit hun bol gegaan’ op de 47e EO-Jongerendag. Een dag vol muziek en ontmoeting, georganiseerd door EO BEAM, de jongerencommunity van de EO. Bezoekers genieten van optredens van Christelijke artiesten zoals Typhoon, Jay-Way en Steven Malcolm. Sprekers Shelton Telesford en de Katholiek Erik Scherder inspireren jongeren om met hun pioniersbrein een eerste stap te zetten in hun geloof. 

Pionieren
Het thema van dit jaar is ‘Pioneers’ en Shelton Telesford spreekt over het verschil maken door kleine stappen te zetten naar verandering. EO-presentator Joram Kaat: “Jongeren zijn enorm idealistisch, maar weten soms niet waar ze moeten beginnen nu de wereld in brand staat. Vandaag vertellen we dat grote veranderingen beginnen met een eerste kleine stap. Want leven net als Jezus gaat niet over iets doen wat onmogelijk is, maar in het dúrven doen van wat wel mogelijk is.”
Populair onder Christenen
De EO-Jongerendag bestaat sinds 1975 en is een van de grootste christelijke jongerenevenementen in Europa. In Nederland is het al jaren een vaste waarde voor Christelijke jongeren om vanuit alle delen van Nederland samen hun geloof te delen. De bezoekers kunnen rekenen op een mooie mix van topartiesten en bevlogen sprekers. Vandaag is Typhoon de hoofdartiest van het evenement, naast de Ierse rockband We Are Messengers en de Amsterdamse rapper Jay-Way, die met Steven Malcolm optreedt. Wetenschapper Erik Scherder laat zien waarom juist jongeren een pioniersbrein hebben met veel ideeën en minder remmingen.
Live meekijken
De EO-Jongerendag was volledig online te volgen.  Op 9 juni om 00:00 uur is de special ‘EO-Jongerendag 2023: Pioneers’ ook te zien bij de EO op NPO 3.