EO zendt ook seizoen 3 van succesvolle serie The Chosen uit

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 15 december 2023 ~ 13:19 uur ~ Bron: Redactie Varia/EO-Sytze Braaksma ~ Beeld: EO-marketing

 -Hilversum- Vanaf komende maandag 17 december is ook seizoen 3 van The Chosen bij de EO op NPO Start te zien. The Chosen is dé serie over het leven van Jezus.

De indrukwekkende Amerikaanse serie is inmiddels wereldwijd in 156 landen te zien en door miljoenen mensen bekeken. Dagelijks wordt er op NPO Start een nieuwe aflevering toegevoegd. Vanaf Eerste Kerstdag is ook de kerstspecial The Shepherd te zien. De EO is in gesprek over de rechten van seizoen 4 zodat dit seizoen tegelijkertijd met de wereldwijde release beschikbaar wordt voor de Nederlandse kijkers. Lees verder onder de afbeelding>

Beeld: EO-marketingDe serie is filmisch gemaakt en werd bedacht door regisseur Dallas Jenkins. De makers wilden een serie van hoge kwaliteit maken die laat zien hoe Jezus het leven van de mensen om hem heen verandert. Het derde seizoen draait om de Bergrede die Jezus (Jonathan Roumie) geeft. Na de Bergrede ontstaan er zorgen bij de heersende macht steeds over de groeiende populariteit van de Messias.

Met de start van seizoen 3 zijn ook seizoen 1 en 2 weer beschikbaar via NPO Start. Met een abonnement op NPO Plus is seizoen 3 vanaf maandag te bingen. Zonder abonnement is er dagelijks een nieuwe aflevering beschikbaar. Alle series zijn tot juni 2024 beschikbaar.

Relevantie

Arjan Lock, directeur van de EO: “The Chosen is het grootste wereldwijd gecrowdfunde mediaproject ooit, dus het ligt voor de hand dat in Nederland de EO deze serie over het leven van Jezus omarmt. Het mooie van The Chosen is dat Jezus langszij komt in de verhalen. De personages rond Jezus staan centraal en we zien hoe Jezus mensen heeft veranderd. Deze insteek geeft de kijker de ruimte de vraag te stellen wat de relevantie van Jezus voor het leven van alledag is.” Lees verder onder de afbeelding>

Beeld: EO-marketing

 

Over The Chosen
De indrukwekkende serie The Chosen gaat over het leven van Jezus en zijn volgelingen. De serie zal bestaan uit zeven seizoenen en is ontstaan vanuit het verlangen om het verhaal van Jezus te vertellen op een manier die zowel authentiek als relevant is. De serie is wereldwijd al door meer dan 150 miljoen mensen bekeken.