Chocolademousse, maar dan zelfgemaakt !

CHOCOLADEMOUSSE, niet uit de super…maar zelf gemaakt ! En het is zo eenvoudig !

Wat heeft u nodig?

1 reep melkchocolade van 180 gr ; 3 eieren, 150 ml room.
Verwacht U meerdere gasten doe dan deze hoeveelheid x 3 voor een grote schaal en meer gasten aan tafel en in de koelkast houdt het zich dagenlang.

Chocolade in stukjes breken en au bain marie smelten, de eieren splitsen en de eidooiers één voor één langzaam erdoor roeren, dan pan van het vuur, in een vetvrije kom klop je de eiwitten zo stijf dat de massa niet uit de kom valt als je hem op zijn kop houdt, dan voeg je de eiwitmassa voorzichtig scheppend (vooral niet met mixer) toe, dan klop je de slagroom stijf en voeg je deze ook toe. Zacht roeren tot het een egale massa is.
Het beste maak je dit een dag eerder klaar en zet deze in de koelkast zodat deze kan opstijven.

Smakelijk!

 

Geef een reactie op dit artikel