Experts onthullen levensechte Jezus van latex, na 15 jaar onderzoek lijkwade van Turijn

Leestijd: 2 minuten
Zaterdag 5 november 2022 – 05:01 uur – Bron: Arti Splendore – Beeld: Embedded Pictures by The Mistery Man
 -Madrid- Archeologen en digitaal onderzoekers in Spanje hebben een levensechte Jezus Christus onthuld, gemaakt van latex en siliconen – en echt mensenhaar – op basis van gegevens die zijn verzameld uit de beroemde lijkwade van Turijn. Op het beeld staan zelfs alle wonden die Jezus zouden zijn toegebracht.

Tal van gelovigen menen dat de lijkwade van Turijn, voor het eerst genoemd in 1354, de lijkwade is waarin het lichaam van Jezus werd gewikkeld na zijn kruisiging, terwijl anderen beweren dat het om een ‘knappe’ vervalsing gaat.

De Rooms-Katholieke kerk erkent noch verwerpt officieel de lijkwade

Nu kunnen bezoekers opnieuw een eigen mening vormen, met jarenlang onderzoek dat zich nu vertaalt in een zeer realistisch lichaam gemaakt van latex, siliconen en zelfs mensenhaar.

Het beeld weegt 75 kilogram en is 1,78 meter lang en is compleet te aanschouwen met alle verwondingen die de Messias zou hebben opgelopen, in de aanloop naar zijn kruisiging, inclusief snijwonden aan zijn hoofd door de doornenkroon die op zijn hoofd werd geduwd.

Het beeldhouwwerk toont ook de wond die aan de zijde van Jezus’ lichaam werd toegebracht door een lans en de talrijke krassen op zijn lichaam die hij zou hebben opgelopen nadat Pilatus had bevolen hem te slaan en te bespotten.

De indrukwekkende creatie is tot december te zien in de kathedraal van Salamanca, Spanje. Daarna gaat het op een wereldwijde tournee, met tentoonstellingen op vijf continenten. Jose Luis Retana, de bisschop van Salamanca, zei te verwachten dat de expositie een wereldwijd succes gaat worden.

Alvaro Blanco, de curator van de tentoonstelling, zegt dat de tentoonstelling staat voor 15 jaar studie van de Heilige lijkwade, en prijst de moed van ArtiSplendore en de kathedraal van Salamanca die hebben gekozen voor het project van de tentoonstelling onder de naam ‘The Mystery Man’. ArtiSplendore beheert verschillende culturele en toeristische projecten. Hij voegt eraan toe: “Niemand had het aangedurfd om zo’n hyperrealistisch lichaam te maken. Wij hebben het gedurfd en hopen nu dat de expositie een groot succes wordt.”