Foutje: spacecake bij de koffie op begrafenis

Leestijd: < 1 minuut -WIETHAGEN- (D) (ADN) Bij de condoleance na afloop van een begrafenis in het Noord-Duitse stadje Wiethagen is per abuis spacecake geserveerd. Dertien personen die dachten dat zij een normaal plakje cake aten, werden misselijk of duizelig, aldus de Duitse omroep ARD.

De medewerker van het uitvaartbedrijf vroeg haar achttienjarige dochter een cake te bakken, zoals zij wel vaker deed. Deze werd vervolgens in de vriezer bewaard. De moeder nam per ongeluk een ingevroren spacecake, die óók door de dochter was gemaakt, mee naar haar werk.

Gasten aten de spacecake zonder te weten welke wonderlijke ingrediënten er in zaten.  Dertien personen, onder wie de weduwe,  kregen te maken met symptomen als misselijkheid en duizeligheid. Een van hen zou door een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Meerdere personen gingen zelf naar de eerste hulp.

Het incident vond in augustus plaats, maar is uit respect voor de nabestaanden niet eerder door de politie naar buiten gebracht. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de achttienjarige vrouw. Zij wordt onder meer verdacht van het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel en overtreding van de drugswet. In tegenstelling tot Nederland is wiet in Duitsland streng verboden.

Foto: Pixabay