Frankrijk: 19-jarige ramt Priester Crucifix in hals

Leestijd: < 1 minuut
Wraak wegens sexueel misbruik?

 

-AGNETZ- (FR) (ASV) In de Franse plaats Agnetz, in het noorden van Frankrijk, is een 19 jarige jongeman wegens moord op een Priester, die hem sexueel misbruikt zou hebben, gearresteerd.

Het verschrikkelijke voorval geschiedde reeds op 4 november, maar Alexandre V. werd nu pas wegens moord, folter en verzet tegen de politie door het OM aangeklaagd.

Alexandre werd kort na zijn daad in de auto van de Priester, door leden van de Gendarmerie in Beaumont-sur-Oise aangehouden en in eerste instantie wegens rijden zonder geldig rijbewijs bekeurd. Dezelfde dag liep zijn vader naar het huis van de Priester, bericht „L’Express“ en ontdekte het stoffelijk overschot. Op grond van zijn psychische gesteldheid werd Alexandre daarop overgebracht naar een psychiatrische inrichting.
Tegen Matassoli werd in 2000 wegens kindermisbruik een onderzoek opgestart. Hem werd verweten, tussen 1960 en 2000 tientallen jongens sexueel misbruikt te hebben. Door vier slachtoffers (waaronder Alexandre en zijn vader) waren inmiddels belastende verklaringen afgelegd.

Toen de dood van Matassoli openbaar gemaakt werd, deelde de verantwoordelijk Bisschop Jacques Benoit-Gonnin mee, dat de geestelijke na beschuldigingen van pedofilie in 2009 uit zijn ambt gezet was. Plaatselijke media beweren echter, de Kerk heeft er helemaal geen werk van gemaakt – Matassoli is uit zich zelf opgestapt.

Alexandre V. beweerde destijds tijdens de zitting bij de rechtbank, zich niets te kunnen herinneren wat met sexueel misbruik te maken had.