Frere Alois bij Paus Franciscus

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 26 maart 2021-08:31- Bron: KNA- Foto: PB
 -Vaticaanstad- Paus Franciscus ontving gisteren de Prior van de Taizé-gemeenschap, Frere Alois. Het Vaticaan gaf geen details over de inhoud der gesprekken. De reden van samenkomst zou de bijeenkomst en de voorbereiding kunnen zijn voor de volgende Europese jongerenbijeenkomst van de oecumenische gemeenschap van Taize.

Nadat het grote evenement in 2020 werd afgelast vanwege de Corona-pandemie, vindt het dit jaar vanaf 28 december plaats in Turijn, Noord-Italië. De Paus had de deelnemers aan een virtuele vervangings-bijeenkomst eind 2020 aangemoedigd om het nieuwe jaar hoopvol te beginnen. Geen wanhoop zaaien en constant wantrouwen wekken in de pandemie, zei de Paus destijds.

Taize is een symbool van de oecumenische beweging. Het dorp in Bourgondië met de Christelijke broederschap is al decennia lang een ontmoetingsplaats voor tienduizenden jonge mensen van over de hele wereld. De broederschap, opgericht in de jaren 40 door de in Zwitserland geboren Frere Roger (1915-2005), telt nu ongeveer 100 mannen uit ongeveer 30 landen. Zij komen uit de Protestantse en Katholieke Kerk. Het hoofd van de gemeenschap is Frere Alois Löser 66 uit Stuttgart, sinds 2005.