Gezongen ‘Carnavalspreek’ Pastoor van der Weide internethit (video)

Leestijd: 2 minuten
Carnavalszondagpreek gaat viral
Pastoor Peter van der Weide (Foto EMB)

 

Zondag 14 februari 2021-11:19- Bron: KRO/Redactie kerk- Foto EMB
  -Drabbelterp- Dit bericht kunt U ook in het Frysk lezen via de vertaalknop rechtsboven op de site. 
Voor de rechtstreekse uitzending van de Eucharistieviering op Valentijns/Caranavalzondag, streek de KRO neer in Drabbelterp (Drabbelterp is sinds 1984 de naam van de Friese stad Sneek tijdens de viering van carnaval.)
Zoals gewoonlijk was de celebrant Pastoor Peter van der Weide. Dit muzikale genie zorgde voor verrassingen tijdens de viering. Zo zat de Mis vol met Carnavalsaccenten. Carnaval in Friesland is dat niet zoiets als een Marialof in een Gereformeerde kerk houden? Welnee, als het om Carnaval gaat doen de Friezen niet onder veur oes schoenen Limburg.

Als het kan geniet er van

Pastoor van der Weide hield daarna, tot grote verrassing van de aanwezigen (slechts max. 30 parochianen) en TV-kijkers in Nederland en Vlaanderen, een gezongen preek, met een knipoog naar ‘Zuster Corona’. Velen in de kerk konden hun ogen niet droog houden tijdens de preek en dat zal in den lande bij de TV-kijkers niet anders geweest zijn. Inmiddels is deze prachtige preek al viral gegaan in de sociale media. Heeft U het gemist? Kijk dan via onderstaande button de uitzending terug. De preek begint op de tijdlijn op: 0.21.40