Gloria: “Kardinaal Müller is de Donald Trump van de Katholieke Kerk”

Leestijd: 2 minuten

-MÜNCHEN- (KNA) Gloria von Thurn und Taxis (59), de beroemdste en rijkste Katholieke Duitse Adelsvrouw, zet al haar hoop op twee mannen: “De enige twee op de hele wereld, die ons vandaag-de-dag duidelijkheid geven, zijn President Donald Trump en Kardinaal Gerhard Ludwig Müller”, zei zij tegenover de Bayerische Rundfunk in Washington. “Ik durf zelfs zover te gaan dat ik hardop zeg, dat Kardinaal Gerhard Ludwig Müller de Donald Trump van de Katholieke Kerk is.”

Fürstin Gloria von Thurn und Taxis, geboren gravin von Schönburg zu Glauchau.

Gloria von Thurn und Taxis deed haar uitlating bij gelegenheid van de boekpresentatie van het boek “Römische Begegnungen” van Kardinal Müller in de VS. De tegenwoordige tijd bestaat uit hopeloosheid, zegt zij. De berichten die uit Rome komen maken een mens depressief (hiermee verwijzend naar de Amazone-Synode). Maar er zijn mensen als Müller in de Kerk, die manhaftig en capabel zijn, leiderschap te tonen en hun stem te verheffen. De Adelige is Müller sinds zijn ambtstijd als Bisschop van Regensburg (2002-2012) bijzonder toegewijd.

Onlangs werd bekend, dat zich de latere Curie-Kardinaal in zijn tijd als theologieprofessor zeer duidelijk voor de toelating van gehuwde mannen tot het Priesterschap uitsprak. Dat blijkt uit een tekst, die tijdens de Amazone-Synode onder de deelnemers circuleerde. In de tekst schreef Müller in 1992 in een nabeschouwing over zijn projectreis naar Peru, in 1988: “Het Priesterschap in ogenschouw nemend is het noodzakelijk, dat er celibatair levende Priesters zijn. Maar er moet ook een mogelijkheid bestaan, in de vele moeilijk toegankelijke Parochies of in de stedelijke mega-parochies. religieus en theologisch opgeleide familievaders de Priesterwijding te geven, opdat zij ter plaatse het Pastorale en Liturgische basispastoraat kunnen uitoefenen.”

Foto: wiki/Turn und Taxis-presseamt