Golf van corona-infecties na Pausbezoek Slowakije

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 21 september 2021 09:14 – Bron: Redactie kerk/VN – Beeld: PB
  -Vaticaanstad- De Grieks-Katholieke Aartsbisschop van Presov, Jan Babjak, werd besmet met Covid-19 tijdens het bezoek van Paus Franciscus aan Slowakije. Momenteel gaan andere Bisschoppen en Priesters aan de lopende band in quarantaine, het totale aantal is nog niet bekend.

De 67-jarige zit thuis in quarantaine, is ingeënt en heeft slechts milde symptomen, bevestigt de woordvoerder van de Aartsbisschop, Michal Pavlisinovic, voor TV Noviny. De Aartsbisschop liet zich testen omdat hij werd geïnformeerd door een Bisschop uit Griekenland die óók positief testte en met Babjak aanwezig was op een ontmoeting met de Paus in Boedapest en afgelopen dinsdag ook in Presov.

Net als Franciscus is Babjak een Jezuïet. Hij was de gastheer van de Paus in Presov en ontmoette hem verschillende keren tijdens de vierdaagse reis.

Hoeveel andere Bisschoppen en Priesters in quarantaine zitten, is op dit moment nog niet bekend. Een woordvoerder van de Bisschoppenconferentie riep alle bezoekers van evenementen op de Pauselijke reis op om actie te ondernemen bij mogelijke symptomen zoals verkoudheidsverschijnselen en zich zo nodig te laten testen.