Griendtsveen neemt toch afscheid van Pastoor Ben Faas

Leestijd: < 1 minuut De inwoners van Griendtsveen gaan zondag toch afscheid nemen van hun pastoor Ben Faas (75). Vanwege de slechte gezondheid van de pastoor heeft het er even naar uitgezien dat een afscheid niet mogelijk zou zijn. Maar de dorpelingen willen ‘hun’ Ben, die in 1998 naar Griendtsveen kwam als waarnemend pastoor, niet zomaar laten gaan.

Dat Faas uiteindelijk twintig jaar is gebleven als Pastoor, maakt hem de langstzittende Pastoor van het dorp.  Vlak na zijn 75e verjaardag moest hij zijn dorp vanwege zijn slechte gezondheid verlaten en op 31 mei heeft het Bisdom Roermond hem eervol ontslag verleend.

Het Parochiebestuur is het niet helemaal zeker in hoeverre Pastoor Ben alle feestelijkheden die zondag staan gepland kan meebeleven. „Het blijft spannend. Maar op dit moment lijkt hij fit genoeg om zondag in Griendtsveen te kunnen zijn”, aldus Ton Bukkems van het bestuur.  Tijdens de Heilige Mis, waarin hij nog één keer mag voorgaan, krijgt hij assistentie van Peter Denneman, Provinciaal Overste van de Montfortanen en Deken De Graaf Woutering van Horst.” Het voormalige koor met meerdere dorpsgenoten en het kinderkoortje zullen deze feestelijke Mis opluisteren. Na de Mis is er van 13.00 uur tot 15.00 uur gelegenheid om persoonlijk afscheid van Pastoor Ben te nemen in De Zaal.

Bron en foto: Parochie