Hekwerk moet Dom Keulen beschermen tegen vandalisme

Leestijd: < 1 minuut -Keulen- (KNA) De Dom van Keulen wordt nog verder beschermd tegen vandalisme en krijgt een nieuw en steviger hekwerk.

Het drie meter hoge beschermende hekwerk aan de noordkant van de Kathedraal wordt in april voltooid, zei Kathedraalbouwmeester Peter Füssenich vrijdag in Keulen. Het hek staat straks over de gehele lengte van het hoofdstation, via het noordelijke dwarsschip en sluit dan aan op het bestaande hekwerk aan de zuidkant van de Dom, aldus Füssenich.

Vandalisme

Vandalisme komt helaas steeds vaker voor in-om en aan de Dom van Keulen. Het beschermende hekwerk aan de zuid- en noordzijde zijn ontworpen om de Kathedraal te beschermen tegen schade en verontreiniging.

Füssenich kondigde ook aan dat de steigers op en aan de noordwestelijke toren naar verwachting in mei 2021 kunnen worden verwijderd. Media hadden gemeld dat het dit jaar zou verdwijnen, maar dat lukt niet. De steigers zijn van verre zichtbaar en hangen al meer dan tien jaar aan de noordwesttoren.

“Wij laten de engelen vliegen”

De bouwcommissie van de Kathedraal is van plan het werk aan de toren in mei te voltooien, zo Füssenich. Twee 2,80 meter hoge standbeelden van engelen moeten op hun beoogde plaats komen; dat is dan de laatste klus in dit deel van de Dom. “Wij laten de engelen vliegen,” zei Füssenich. De steigers zullen dan geleidelijk stapsgewijs afgebroken worden, waardoor het aanzicht ook weer heel anders wordt na al die jaren.