Hongaarse Aartsbisschop: „LHBTI+-ideologie gevaarlijker dan Islamisering“

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 24 maart 2023 – 16:02 uur – Bron: Redactie Kerk/ADN Beeld: Publiek domein
 -Boedapest- Gyula Márfi, emeritus Aartsbisschop van Veszprém, Hongarije, waarschuwt voor de gevaren van de LHBTI+ – ideologie. Het is een van de ‘grootste bedreigingen’ voor Europa, zelfs gevaarlijker dan de Islam, omdat deze de fundamenten van de Katholieke moraal zou ondermijnen. Lees verder onder de reclame>

Invloed

Hij wijst met name naar het legaliseren van het homohuwelijk dan wel de homozegening, welke hij een ‘doodzonde’ noemt. De Aartsbisschop zegt, verwijzend naar de Hongaarse wet die kinderen moet beschermen tegen LHBT+-invloeden, dat de media en scholen kinderen niet onzeker mogen maken over hun genderidentiteit. Hij noemt ook het zegenen van homoseksuele paren door Belgische en Duitse Priesters “antichristelijk”.

Pontius Pilatus

“Een van de duidelijkste tekenen van het antichristendom van de EU is het niet vermelden van de Christelijke wortels van Europa in de grondwet”, benadrukte Márfi, verwijzend naar de vrijmetselarij als grootste schuldige. Volgens hem is de vrijmetselarij zeer geïnteresseerd in de ontkerstening van Europa. De sterke moslimimmigratie wordt in zijn ogen ook gebruikt als oorzaak voor ontkerstening. De Aartsbisschop spreekt van een vergelijkbaar rampzalig pact als dat tussen de schriftgeleerden en hun aartsvijand Pontius Pilatus.

Pater Pio

“In een multiculturele samenleving verliezen individuen hun identiteit, cultuur, taal, praktisch alles”, waardoor het voor machtige bedrijven of politieke krachten gemakkelijker wordt om mensen te manipuleren. Met deze strategie zullen zij uiteindelijk zichzelf vernietigen, want “de islam zal hun liberale principes nooit accepteren”.

Tot slot sprak Márfi ook over een mogelijke rol voor Hongarije bij de herkerstening van Europa: “Wij (Hongaren) moeten vasthouden aan ons geloof. Pater Pio profeteerde dat Hongarije een kooi is van waaruit op een dag een prachtige vogel zal vliegen, die de hele wereld tot zegen zal zijn. Ik sluit niet uit dat dit gaat gebeuren. Niet omdat wij Hongaren meer uitblinken dan alle anderen, maar omdat God vaak de kleintjes uitkiest om grote dingen door hen te doen.”

De Hongaarse Bisschoppenconferentie wenst niet in te gaan op de omstreden uitlatingen van de emeritus Aartsbisschop. Minister-president Orban prijst hem vanwege zijn ‘rotsvaste Godsgeloof’