Huilend Mariabeeld uit Brunssum onderwerp van nieuwe film

Leestijd: < 1 minuut

De man uit Rome, vanaf 30 maart in de cinema

Woensdag 29 maart 2023 – 06:02 uur – Bron: Redactie kerk/Gustofilm – Beeld: Publiek domein

-Brunssum- Het huilende Mariabeeldje uit de Brunssumse wijk Egge is na 28 jaar het onderwerp van de film ‘De man uit Rome’Deze film is vanaf morgen te zien in de bioscoop.

1995

Het Mariabeeld dat tranen van bloed huilde, zorgde voor veel ophef in Brunssum. Veel pelgrims en gelovigen stonden in 1995 urenlang te wachten voor de woning aan de Voortstraat om een glimp op te vangen van het huilende beeld.

De film van regisseur Jaap van de Heusden gaat over de sceptische onderzoekspriester Filippo (37). Hij komt in opdracht van het Vaticaan naar Limburg om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder.

Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als Priester en als mens onderuithalen.

Fictief verhaal

Hoewel het een fictief verhaal is, worden de gebeurtenissen in Brunssum wel als basis gebruikt voor de film. Ook werden diverse scenes in Limburg opgenomen. Zo staat het huis met het huilende beeld ditmaal in Simpelveld en ook in Sittard zijn opnamen gemaakt voor de film.

DE MAN UIT ROME is de vierde speelfilm van Jaap van Heusden die eerder o.a. met In Blue drie Gouden Kalveren won en met De Nieuwe Wereld een International Emmy Award.

De film duurt 107 minuten. Zie hieronder de trailer>