Hulpbisschop Hendriks toert door West-Friesland

Leestijd: < 1 minuut -HAARLEM- (ADN) Monseigneur Jan Hendriks, Hulpbisschop van de Diocese Haarlem-Amsterdam gaat op 15 september op tournee door West-Friesland. Mgr. Jan Hendriks is de beoogd opvolger van de door ziekte getroffen Bisschop Jos Punt. Officieel vervult hij de kerkelijke functie van Hulpbisschop ‘met recht van opvolging’. Sinds 22 december 2018 is hij Bisschop-Coadjutor van het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

 

Hendriks zal een bezoek brengen aan de regio Waterkant welke 9 Parochies omvat, bestaande uit 35 dorpen en 10 Kerken. Hendriks kan tijdens zijn toer kennis maken met de Parochies en zal worden bijgepraat over het reilen en zeilen er van.

‘s-Ochtends zal Hendriks worden ontvangen in de Goorn en zal hij als Celebrant voorgaan in de Heilige Mis (10.00 uur). Na de viering reist Hendriks door naar Spierdijk om een bezoek te brengen aan de Kerk, waarin sinds kort ook een gezondheidscentrum is ondergebracht. Vandaar gaat de reis verder naar Wogmeer, op de golfbaan wacht hem een lunch, waarna een bezoek aan de Kerken van Wognum en Spanbroek en de Pastorie van Nibbixwoud. Vanaf deze week zal deze Pastorie, na het vertrek van Pastoor Paul Vlaar, een nieuwe bewoner krijgen in de persoon van Priester Alvaro Rodriquez Luque.

De dag wordt op een bloemrijke wijze afgesloten door een bezoek aan een fresiakwekerij te Nibbixwoud.

Foto: /Pixabay/ADN/Maarten Jansen