India: Hindoe-extremisten vernielen alweer Katholieke kerk

Leestijd: < 1 minuut

                           Bisschoppen eisen maatregelen

Dinsdag 30 november 2021 17:36 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: PB
  -New Delhi- Hindoe-extremisten in India hebben hun aanvallen op Christelijke kerken opgevoerd, wegens in hun ogen,  vermeende gedwongen bekeringen. De incidenten nemen toe, nu een pas ingewijde Katholieke kerk in New Delhi is verwoest.

Bij het laatste incident hebben activisten van de ‘Brigade of God Hanuman’ in New Delhi een kerk in het Dwarka-district verwoest welke pas vorige week was ingewijd, meldt de Aziatische persdienst Ucanews.

Forse toename van aanvallen op Christenen

Een tweede incident deed zich zondag voor in de zuidelijke staat Karnataka. Volgens informatie van het Indiase nieuwsportaal ‘The Quint’ is de provinciale regering, overwegend bestaande uit de Hindoe-nationalistische Indiase Volkspartij (BJP), begonnen met een ‘grootschalig onderzoek’ naar kerken en Christelijke gemeenschappen.

De vervolging van Christenen in India is dit jaar explosief gestegen. Dat blijkt  uit een rapport dat eind oktober is gepubliceerd door de twee burgerrechtenorganisaties ‘Association for the Protection of Civil Rights’ (APCR) en ‘United Against Hate and United Christian Forum’ (UCF). De uitkomst is dat aanslagen voornamelijk door Hindoe-nationalistische groeperingen die achter de partij BJP van Premier Narendra Modi staan ​​en wiens doel een Hindoestaat is, worden uitgevoerd.

De Rooms-Katholieke Bisschoppen van het land hebben herhaaldelijk opgeroepen tot actie van de regering tegen vervolging en geweld. Christenen vormen 2,3 procent van India’s 1,3 miljard, overwegend Hindoeïstische, bevolking.