Innova Investeringen koopt Utrechts klooster

Leestijd: < 1 minuut

-UTRECHT- De Nederlandse Provincie van de Orde der Minderbroeders heeft het klooster aan de Deken Roesstraat 13 te Utrecht verkocht aan Innova Investeringen.

Het object is verkocht middels een openbare inschrijving.

De Franciscanen verkopen het klooster wegens een terugloop van het aantal bewoners en een strategische herhuisvesting van de kantoor-gerelateerde werkzaamheden naar een nieuw onderkomen in Den Bosch. Het klooster aan de Deken Roesstraat wordt in het najaar van 2018 leeg opgeleverd door de Franciscanen aan de nieuwe eigenaar. In het Kadaster zijn nog geen gegevens beschikbaar over deze transactie.

Het klooster uit het jaar 1901 omvat  2.000 m2 en ligt op een ruim perceel met een tuin aan de achterzijde. Innova Investeringen onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een nieuwe invulling van het karakteristieke pand. De aankoop past binnen de strategie van Innova Investments om te investeren in de binnensteden van Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Verkoper De Nederlandse Provincie van de Orde der Minderbroeders is in dit verkoopproces geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en Hermans & Schuttevaer Notarissen.

Bron en foto: Bisdom