IS-aanhanger uit voorzorg opgepakt in Rome. ‘Virtuele vechter voor Allah’

Leestijd: < 1 minuut
‘Virtuele vechter voor Allah’
Zondag 19 juni 2022 -12:00 – Bron: Redactie kerk/VN/ADN – Beeld:
 -Rome/Vaticaanstad- De politie in Rome heeft een zelfverklaarde IS-strijder uit voorzorg gearresteerd om problemen te voorkomen. De IS (Islamitische Staat)-aanhanger is de afgelopen tijd herhaaldelijk in de toeristische gebieden van het Vaticaan geweest. De politie-onderzoeken lopen op hoogtoeren.

De politie in Rome heeft zaterdag een vermoedelijk lid van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) gearresteerd. Volgens eerste berichten is de 37-jarige Egyptenaar de afgelopen twee jaar op internet actief geweest als ‘virtuele vechter voor Allah’. Hij had grote hoeveelheden jihadistisch propagandamateriaal verspreid, waaronder tips voor het maken van explosieven. De site is inmiddels off-line.

Volgens de informatie classificeerden de onderzoekers het feit dat de man onlangs herhaaldelijk in de toeristische zone van het Vaticaan was, als bijzonder zorgwekkend. De autoriteiten besloten hem gisteren uit voorzorg door een speciale eenheid van de Carabinieri op te pakken. Het onderzoek naar mogelijke medestrijders gaat door, samen met justitie in Egypte en de leiding van de Zwitserse Garde.