Israël probeert de spanning met het Vaticaan te verminderen na verklaringen van Parolin

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 19 februari 2024 ~ 09:24 uur ~ Bron: Redactie Kerk/OR ~ Beeld: Publiek domein

-Tel Aviv/Vaticaanstad- De Israëlische ambassade bij de Heilige Stoel heeft geprobeerd de spanning met het Vaticaan te verminderen, nadat zij een krachtige verklaring heeft gepubliceerd tegen de recente uitspraken van kardinaal Pietro Parolin over Gaza.

Op woensdag 14 februari wees kardinaal Parolin er tijdens de bilaterale ontmoeting met de Italiaanse regering ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de Lateraanse Pacten op dat: ‘Wij mogen de hoop niet verliezen. Sint-Augustinus zei dat hoop ligt in verontwaardiging en moed. Ik denk dat wij allemaal verontwaardigd zijn over wat er gebeurt, over dit bloedbad, maar wij moeten de moed hebben om verder te gaan en de hoop niet te verliezen, want als wij de hoop verliezen, kruisen wij onze armen. Integendeel, wij moeten tot het einde vechten en proberen onze bijdrage te leveren, onze bijdrage waar mogelijk.

De Israëlische ambassade noemde de uitspraken van de kardinaal van de Heilige Stoel, ‘betreurenswaardig’.

Een dag later, donderdag 15 februari, trok ambassadeur Raphael Schulz echter zijn verklaring in en verzekerde hij dat de woorden van de kardinaal niet betreurenswaardig waren, maar ‘ongelukkig’.

De Israëlische ambassade bij de Heilige Stoel heeft geprobeerd de spanning met het Vaticaan te verminderen, nadat zij een krachtige verklaring had gepubliceerd tegen de recente uitspraken van kardinaal Pietro Parolin over Gaza.