Italiaanse non wint in 2014 The Voice en is nu zangeres en serveerster in Spanje

Leestijd: 2 minuten
Maandag 21 november 2022 – 11:21 uur – Bron: ADN – Beeld: Prive
  -Madrid- In 2014 won de toenmalige non Cristina Scuccia de Italiaanse versie van de zangwedstrijd ‘The Voice’ met haar vertolking van het lied ‘No one’ van Alicia Keys. Daarna veranderde haar leven op slag. Op haar eigen FB-pagina is te lezen dat zij een contract kreeg bij Universal Records. Maar de meest ingrijpende verandering is dat de nu  34-jarige geen non meer is, maar zangeres en serveerster in Spanje.

Orde van de Ursulinen

Cristina Scuccia (bekend als Sister Christina of Sister Cristina) was een non bij de Orde van de Ursulinen van 2012 tot 2022. In 2013 won zij een Christelijke muziekwedstrijd als onderdeel van het Good News Festival. In oktober 2014 werd de video voor ‘Like A Virgin’ gepubliceerd, een eigen versie van het bekende Madonna-nummer. Dat nummer is onderdeel van haar album ‘Blessed be your name’.

Vorige week verscheen Cristina, na enkele jaren afwezigheid, in het Italiaanse televisieprogramma ‘Verissimo’ met een compleet ander uiterlijk. Zij was geen non meer maar zat in een rood pak in de stoel. Zij vertelde dat zij is uitgetreden en in Spanje woont waar zij als zangeres verder werkt aan haar carrière en als serveerster om wat geld bij te verdienen.

Psycholoog

Cristina zegt dat zij nog steeds in God gelooft en dat zij haar geloof, dat naar eigen zeggen diep in haar zit, niet zomaar opgeeft. Maar na jarenlang een streng religieus leven te hebben geleefd, heeft de wereldwijde media-aandacht haar negatieve werk gedaan waardoor zij ging nadenken over het leven en haar toekomst. Daarbij moest zij geholpen worden door een psycholoog omdat zij geen uitweg zag uit de duisternis waarin zij zat. Die uitweg heeft zij nu gevonden in Spanje waar deze voormalige non, tot nu toe, anoniem leeft.