Jesse Klaver (GL) zegt nog altijd Katholiek te zijn en geen moslim

Leestijd: 2 minuten
Zaterdag 13 maart 2021-13:13- Bron: Redactie kerk/Parochie – Foto EMB/Bob Bronshoff

  Het is sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 onder de WNL en FvD-fans bijna een dogma geworden: GroenLinks wordt niet geleid door de Rooms-Katholiek Jesse Klaver, maar door de Marokkaanse islamist Yasser Feras. Klaver kleedt zich als een westers politicus, maar is eigenlijk een Marokkaan die stiekem thuis in djellaba loopt. In de VIVA verwijst Klaver deze week zelf die theorie naar het rijk der fabelen.

Kent u de mop van de GroenLinks-leider die eigenlijk een anti-westerse islamist zou zijn? Jesse Klaver zelf in ieder geval wel: volgens complotdenkers op het internet heet de oppositieleider eigenlijk Yasser Feras en is hij stiekem een moslim, uit op het zo snel mogelijk islamiseren van ons continent in Eurabië. Klinkklare onzin natuurlijk, maar goed: je moet toch wat als je als haatzaaier in trainingspak al filosoferend met je blikken Lidl-pils op de bank en al fa(r)cebookend  je tijd zit te verdoen.

In VIVA neemt Jesse Klaver deze week stelling tegen die onzin. Hij heet wel Feras, maar dat is dus zijn middelste naam en niet zijn achternaam. Zijn vader is inderdaad Marokkaans, maar hij heeft zijn Katholieke geloof van zijn moeder meegekregen en vastgehouden. En omdat het internet voor 75% draait om sex: Voor degenen die het graag over geslachtsdelen hebben: Klaver is dus niet besneden.

“Nee, maar mijn familie en vrienden maken altijd de grap dat ik half besneden ben, omdat ik half Marokkaans ben. Dan vragen ze: ‘Ben je besneden in de lengte of in de breedte?

Ik ben katholiek opgevoed, dus ik ben geen moslim. Voor mijn vader is de Marokkaanse cultuur nog steeds heel belangrijk en daar geeft ie ook vorm aan in zijn leven. Dat vind ik mooi om te zien en daar ben ik nu een klein onderdeel van, ik vind dat een verrijking.

 

Of dit de complotdenkers gaat overtuigen is afwachten. Trouwens ook oud-premier Dries van Agt is overgestapt van CDA naar GL.

Bron: Viva Foto: GL