Joe Biden toont rozenkrans en verering OLV van Guadalupe

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 19 maart 2021-09:29- Bron: 1010WINS – Foto: PB
  -Washington- Tussen voormalig President Trump en Mexico waren de betrekkingen behoorlijk bekoeld. De nieuwe Amerikaanse President, Joe Biden, is druk doende de relatie te verbeteren, onder andere door de beruchte muur aan de grens letterlijk weg te breken. Ooit gaf Trump opdracht langs de gehele grens van de VS en Mexico een muur te bouwen, in een wanhoopspoging (Mexicaanse) migranten te kunnen weren.

Nu vond, vanwege corona, een virtueel treffen plaats tussen VS-President Joe Biden en Mexico’s President Andrés Manuel Lopez Obrador. Biden sprak tijdens het gesprek over zijn verering voor Onze Lieve Vrouw van Guadalupe (zie onderstaande video).

Biden vertelde Obrador dat hij in 2012, als Vicepresident van de VS, het Mariaheiligdom van Guadalupe had bezocht. Obrador was destijd een linkse oppositieleider in het Mexicaans parlement. Biden zei dat hij de rozenkrans, die een van zijn zoons had gekocht voor een aan kanker lijdende broer, steeds met zich mee draagt. Deze zoon van Biden stierf later aan de ziekte. De rozenkrans kocht Hunter Biden voor zijn broer Beau Biden, die destijds Minister van Justitie van de staat Delaware was. Biden toont de rozenkrans in de onderstaande video.