‘Jozef en Maria’ ontsteken het kaarslicht in Assen

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 26 oktober 2022 – 07:11 uur – Bron: RvK Assen – Beeld: Publiek domein
 -Assen- Op steenworp afstand van elkander staan in Assen de Jozefkerk (Protestant) en de Mariakerk (Rooms-Katholiek). Op DV 4 november worden beide kerkgebouwen en denominaties op een liefdevolle wijze verbonden, dan is het de avond van ‘Kerken in kaarslicht’.

Vanaf 19.00 uur gaan bezoekers terug naar de tijd dat er nog geen elektrisch licht bestond. Duizenden waxinelichtjes en kaarsen geven een bijzondere sfeer aan de kerken, maar ook aan de omgeving. Want als je de ene kerk hebt gezien wil je ook naar de andere. Kaarslicht wijst dan de weg. De lichtjesroute doet ook de tuin achter de Mariakerk aan.

Het blijft niet bij sfeervol kaarlicht alleen door de duizenden lichtjes, er zal ook muziek  en gezang zijn. In de Jozefkerk speelt het imposante Van Damorgel en Piet en Evelien Bruinsma laten er van zich horen op piano en gitaar. In de Rooms-Katholieke kerk begeleidt organist Willem van der Meulen de klassiek geschoolde zangeres Marie-José Coppes. Bovendien is daar een optreden van Laura Cymbaluk, actrice en zangeres. Zij speelt op gitaar en piano.

Ook zal men op de avond stil staan bij de innerlijke mens. Glühwein, warme chocolademelk en de regionale lekkernij kniepertjes (gebakken wafeltjes red.) zullen als tractatie klaar staan voor de bezoekers. De toegang is gratis, al wordt een gift op prijs gesteld.

Om alvast in de stemming te komen is een website gemaakt met wat foto’s van voorgaande edities van Kerken in Kaarslicht: www.kerkeninkaarslicht.nl.