Kardinaal Eijk leeft mee met bevolking Hengelo

Leestijd: 2 minuten

  -HENGELO- In een brief aan de Parochianen toont Kardinaal Eijk zijn medeleven aan de Parochianen van de door brand verwoeste Moeder Teresakerk in Hengelo.

“Ook voor mij was de schok groot toen ik hoorde van de verwoesting van de Moeder Teresakerk. Naar ik heb begrepen, wordt het gebouw als verloren beschouwd. Dat is verschrikkelijk voor de hechte gemeen-schap rond deze kerk,” zo schrijft de kardinaal.

Ook voor mij was de schok groot

Kardinaal Wim Eijk

De Kardinaal wijst erop dat het gebouw nog maar twintig jaar oud was. “Velen van u hebben deze Kerk vanaf het begin meegemaakt,” zo de Aartsbisschop. “Het is de plek waar mensen zijn gedoopt, getrouwd en uitgeleide zijn gedaan naar hun laatste rustplaats. Er is niet alleen een gebouw in vlammen opgegaan, maar ook een huis van God waaraan velen van u zeer dierbare en waarschijnlijk ook emotioneel geladen herinneringen koesteren.”

Mede namens de andere leden van de Bisdomstaf wenst hij de Parochianen veel sterkte. “Juist het gegeven dat u zo’n hechte gemeenschap bent, is belangrijk om dit verlies samen in gebed tot God te verwerken. De andere geloofsgemeenschappen zullen u daarbij ongetwijfeld steunen.” Kardinaal Eijk wenst hen daarbij ‘Gods onmisbare zegen’ toe.

Herbouw ?

De Lambertusbasiliek zal voor de viering van aanstaande zondag gebruikt worden. Het is nog onduidelijk waar de parochianen in de toekomst vieren. Ook is het nog lang niet zeker of de kerk zal worden her-bouwd. Veel Kerkgebouwen in het Bisdom moeten hun deuren sluiten in verband met afnemend Kerkbezoek en het priestertekort of door te weinig financiële middelen.

Bron: Parochie/Bisdom/ADN Foto: wiki commons