Katholiek Joe Biden kondigt aan dat hij kandidaat is om Amerikaans president te worden

Leestijd: < 1 minuut

-WASHINGTON- De voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden zal donderdag aankondigen dat hij in 2020 kandidaat is bij de presidentsverkiezingen. Dat meldt 1010WINS-nieuwsradio. Lees verder onder de foto>

De 77-jarige Katholieke Biden zit al decennialang in de Amerikaanse politiek. Eerst als senator, en tussen 2008 en 2016 als vicepresident onder president Barack Obama. Morgen zal hij volgens de media in een videoboodschap aankondigen dat hij kandidaat is om volgend jaar zelf president te worden.

Daarmee zou Biden een einde maken aan maandenlange speculaties. Nadat zijn partijgenote Hillary Clinton in 2016 de presidentsverkiezingen verloor van Donald Trump, werd Biden al snel genoemd als mogelijke uitdager voor Trump in 2020, insiders zien hem als de man met de grootste kansen.

Als Biden donderdag inderdaad aankondigt dat hij naar de Democratische nominatie dingt, zal hij niet de enige kandidaat zijn. Thans zijn er al 20 Democraten die zich kandidaat gesteld hebben, met als bekendste namen onder meer Bernie Sanders en Elizabeth Warren. Het is thans de derde keer dat Biden een gooi doet naar het Witte Huis. Hij deed dat eeerder in 1998 en 2008.

Joe Biden draagt altijd een rozenkrans om zijn linkerpols, deze rozenkrans behoorde toe aan zijn overleden zoon Beau Biden, die het kreeg na een bezoek aan het Mariabedevaartoord in Guadalupe.

Foto: wikipedia cc