Katholieke jongerendag in Verenigde Arabische Emiraten !

Leestijd: < 1 minuut -Abu Dhabi- Vandaag begint in Abu Dhabi, de hoofdstad van de vernigde Arabische Emiraten een katholieke jongerenbijeenkomst.  Verwacht wordt dat meer dan 1.000 deelnemers deze tweedaagse Katholieke jeugdbijeenkomst zullen bijwonen in de Verenigde Arabische Emiraten. De bijeenkomst op vrijdag in het emiraat Ras Al Khaimah is volgens de organisatoren de grootste bijeenkomst ooit. Naast bezoekers uit de Emiraten, Oman, Koeweit, Bahrein en Jordanië komen ook jonge katholieken uit Saoedi-Arabië aan, aldus een verklaring van het apostolisch vicariaat in Zuid-Arabië.

Programma-onderwerpen draaien om, onder andere, het leven als Christelijke migranten in eenoverwegend  islamitische samenleving, maar ook over de overdracht van geloof. Tijdens de opening van de bijeenkomst riep de Bisschop van Zuid-Arabië, Paul Hinder, jonge volwassenen op om niet bang te zijn. De waardigheid en waarde van een Christen is niet afgeleid van erkenning door wereldlijke autoriteiten, maar van God.

Het is de derde regionale bijeenkomst van jonge Katholieken in Arabië. Overeenkomstige bijeenkomsten vonden plaats in 2009 in Dubai en 2012 in Abu Dhabi.

Bron/foto: EWTN