Katholieke scholen Libanon wanhopig op zoek naar hulp

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 13 december 2022 – 10:42 uur – Bron: Redactie kerk/ACN/Peter Broeders – Beeld: Publiek domein
 -Beirut- Door de verschrikkelijke economische crisis die Libanon momenteel doormaakt, kunnen veel ouders het schoolgeld voor hun kinderen niet meer betalen. Ook semi-openbare scholen hebben het zwaar. Hoewel zij recht hebben op overheidssubsidies, heeft de Libanese staat de afgelopen vier jaar de kosten niet gedekt.

Veel scholen zijn bijna failliet, kunnen de leraren niet betalen en worstelen om de middelen te vinden om overeind te blijven. Het grote risico is dat Katholieke scholen gedwongen worden te sluiten. Het zou op langere termijn een ramp zou zijn voor de coëxistentie tussen religies. Katholieke scholen spelen een vitale rol in de betrekkingen tussen Christenen en Moslims in Libanon. Zij zijn een voorbeeld van coëxistentie voor het hele Midden-Oosten.

Elektriciteitsvoorziening.

Een ander groot probleem voor veel scholen is de elektriciteitsvoorziening. Die functioneert al decennialang notoir slecht. Scholen zijn bij uitval afhankelijk van particuliere generatoren. Vóór de financiële crisis was dat al een enorme kostenpost. Het is een nachtmerrie voor de toekomst van de scholen.

Vindt U ook dat Libanese kinderen naar school moeten kunnen gaan? Wilt u hen een zorgeloze toekomst geven? Maakt u hun dromen waar, zodat zij kunnen helpen het land weer op te bouwen? Voor € 41,00 kan een Libanese scholier een maand naar school. Of geef de helft (€ 20,50) dan is er vast wel een andere weldoener die de andere helft geeft. Met € 145,00 helpt u een docent met een extra toelage de dure decembermaand te overbruggen.

Laat uw hart spreken tijdens deze Advent en geef hoop aan de scholieren van Libanon. Ja, ik geef hoop aan de scholieren en doneer HIER