Kenia: Dieven stelen 500 kilo zware kerkklok

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 29 april 2021 19:31- Bron: KNA – Foto: PB
  -Nairobi- In Kenia hebben dieven een massieve kerkklok gestolen. Hoe de daders met hun buit konden ontkomen is voor de politie een raadsel: De klok weegt volgens lokale media niet minder dan 500 kilogram.

Oud-ijzer handelaren in de regio Kambu, nabij de hoofdstad Nairobi, zijn door kerkvrijwilligers en politie op de hoogte gesteld, het koperen-instrument niet aan te nemen. “Het is niet de eerste keer, dat dieven het op onze Kerk gemunt hebben”, citeert dagblad ‘The Standard’ de secretaris van de Orthodoxe H. Maagd-Maria-Kerk in de stad Ngecha. In de afgelopen maand zijn uit zijn Kerk nog tien flessen Miswijn en andere waardevolle voorwerpen verdwenen.

“De daders zouden er goed aan doen zich een andere bron van inkomsten te zoeken”, aldus een getergde kerkvrijwilliger. Enkele parochianen maken nu ook de regering medeverantwoordelijk voor de inbraken. Zij eisen van de politiek dat Kerkgebouwen beter tegen inbraak beschermd worden, nadat deze op grond van de Corona-pandemie gesloten moeten zijn.