Kerkdeur vernield vanwege homozegening

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 10 mei 2021 08:01- Bron: KNA Foto: PB
  -Würzburg- Onbekenden hebben gisteren een pamflet van de kerkdeur van de Würzburger Augustinuskerk getrokken, een protestpamflet tegen het verbod op zegenen van homoparen. De zegeningsviering zal hoe dan ook, wel doorgaan.

Het pamflet in regenboogkleuren bedekte de halve kerkdeur met de spreuk “Wij kunnen niet anders dan zegenen!” zou gisteren tussen 12 en 15 uur, ondanks grote drukte rond de kerk zijn verwijderd, zegt Broeder Peter Reinl tegenover Katholischen Nachrichten-Agentur (KNA). De Orde wil vandaag aangifte van diefstal en vandalisme doen bij de plaatselijke politie.

Vanavond zal in de kerk in het centrum van Würzburg een viering in het kader van de actie  #liebegewinnt (liefde overwint) worden gehouden. Daarmee protesteren parochies tegen een decreet van de Congregatie voor de Geloofsleer, welke het verbod op zegeningen van paren van hetzelfde geslacht onlangs heeft bekrachtigd.

De Augustijnen hadden op Stille Zaterdag het plakaat aangebracht en de boog boven de kerkdeur met regenboogkleuren versierd. Mensen plakten daarop tal van hartjes. Deze hartjes werden grotendeels vernield teruggevonden, aldus Reinl.

De viering van vanavond gaat hoe dan ook door, aldus de Broeder. De politie van Würzburg zal vanavond met een aantal agenten ‘in burgerkleding’ aanwezig zijn om eventuele calamiteiten te vermijden.