Kerst en sex gaan goed samen, zegt de Hema

Leestijd: 2 minuten
Donderdag 15 december 2022 – 08:02 uur – Bron: Redactie kerk/ADN – Beeld: Hema
  -Amsterdam/Veendam- Kerst, het grote familiefeest rond de geboorte van Jezus, een feest van eten, drinken, samen zingen bij de centrale verwarming of onder de boom en heel misschien nog naar de Nachtmis…. warenhuisketen HEMA voegt daar nu, met groot succes iets wonderlijks aan toe.

In samenwerking met de heer Idema uit Veendam, de grootste handelaar in ons land in sexspeeltjes, voegde Hema in de afgelopen week sexspeeltjes toe aan haar winkelassortiment. Dat stuitte aanvankelijk op gefronste wenkbrauwen bij medewerkers en klanten, maar wat blijkt? De Nederlander ziet sexspeeltjes als leuk cadeau voor onder de boom, getuige de verkoopresultaten. Zowel in Veendam bij de leverancier als op het hoofdkantoor van Hema in Amsterdam knallen de champagnekurken. Binnen 48 uur waren de meeste winkels uitverkocht, zelfs op de Veluwe.

Normaalste zaak van de wereld

“,Dit overtreft wel onze verwachtingen” zegt Hema-woordvoerster Claudia Metz. “Het is het ‘zie je wel’-gevoel. Wij roepen al jaren dat seksspeeltjes de normaalste zaak van de wereld zijn. Dat deze nu als warme broodjes over de Hematoonbank gaan is voor ons de ultieme bevestiging’’, reageert EasyToys-eigenaar Eric Idema.

Onbetaalbare energierekeningen deren menig Nederlander klaarblijkelijk niet, er wordt nog volop gesmeten met geld. Naast de beroemde warme Hema-worst is er nu dus voortaan ook een plastic variant. Het kan verkeren, zoals Bredero al zei.