Kleine (parochie)wonderen. Het gebeurt nog steeds

Leestijd: 2 minuten
Zondag 29 oktober 2023 -06:12 uur – Bron: Redactie Kerk – Beeld: MariaBode

-Emmen- Wonderen ze gebeuren nog steeds. De EO heeft er zelfs een nieuwe online-serie over gemaakt, u las er eerder over op deze site.

Maar ook in Nederlandse en Belgische parochies laat Onze Lieve Heer weten dat hij er nog steeds is, al lijkt bij velen de hoop te zijn vervlogen.

Zo’n klein wondertje voltrok zich gisteren in het Drentse Emmen. Daar kwamen onlangs twee negentienjarige IT-studenten (Daan en Lars) bij de parochiepastoor Peter Stiekema aan de deur. De eerste gedachten die bij een mens dan wellicht opkomen zijn: ‘collectanten’? Jehova’s? Amerikaanse jongeren van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen? of iets te vroege jongeren voor een ‘heitje voor een karweitje’?

Niets van dat alles. Twee jonge knapen van 19 jaar die de Pastoor vragen of zij misdienaar mogen worden. En dat in een tijd van groot gebrek aan vrijwilligers in de Kerk, zeker wanneer het om misdienaars gaat.

Blijven bidden in de Kerk (en thuis) om werkers in de wijngaard van de Heer. Het werpt zijn vruchten af. Emmen bewijst het…..

(Beeld kop: Pastoor Stiekema van Emmen met de 2 nieuwe misdienaars Daan en Lars)