KNIEPROBLEMEN: Pausbezoek aan Libanon onzeker

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 10 mei 2022 – 20:23 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: Publiek domein
 -Vaticaanstad-  Een medio juni gepland bezoek van de Paus aan Libanon lijkt volgens diverse nieuwsbronnen te moeten worden verschoven.

Aanhoudende knieproblemen

Als reden noemen Vaticaancorrespondenten, alsook media in Libanon, de aanhoudende knieproblemen van de Heilige Vader. De Libanese minister van toerisme Walid Nassar ontkende met klem, dat het Pausbezoek zal worden afgezegd. Het bezoek gaat gewoon door en kan hooguit door gezondheidsproblemen worden uitgesteld. In de komende dagen verwacht men “een officieel bericht uit het Vaticaan”, aldus de minister.

Nimmer officieel bevestigd

Een bezoek aan Libanon door de Paus is door het Vaticaan nimmer officieel bevestigd. Begin april echter deelde de persdienst van de Libanese regering in Beirut mee, dat Paus Franciscus voornemens was om het land medio juni te bezoeken. Als data werden de 12e en 13e juni genoemd. Omdat Paus Franciscus begin juli de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan wil bezoeken – deze reis werd ook door het Vaticaan bevestigd -, is het zeer wel mogelijk dat de Paus zich voor die tijd wil verschonen van een vermoeiende reis. Sinds enkele weken lijdt Franciscus onder heftige pijnen in de rechter knie, daardoor maakt hij de laatste dagen gebruik van een rolstoel en ontvangt zijn gasten zittend.