KRO Eucharistieviering. Laatste keer met Pastoor Albert Buter

Leestijd: < 1 minuut -EMMEN/HILVERSUM- Zondag 1 september is voor Pastoor Albert Buter een bijzondere dag. Hij gaat dan opnieuw voor in de rechtstreekse TV-Mis van de KRO vanuit de Heilige Gerardus Majellakerk te Barger- Oosterveld en dat zal voor de laatste keer zijn. Pastoor Buter start per 1 september als de nieuwe Pastoor van Oost-Groningen, omvattende de plaatsen Winschoten, Veendam, Hoogezand, Oude en Nieuwe Pekela en verlaat daarmee Emmen.

Albert Buter kent U al van de TV-vieringen vanuit Leeuwarden, zijn vorige Parochie. Toen hij in 2012 werd overgeplaatst naar Emmen, nam Pastoor Peter Stiekema die TV-taak tijdelijk over. Eenmaal in Emmen pakte Buter na enige tijd de TV-vieringen weer op, nu vanuit de Locatie Barger Oosterveld/Emmen. Nu hij daar stopt neemt Pastoor Stiekema het weer van hem over, als nieuwe Pastoor van Emmen. Kunt U het nog volgen?

De uitzendingen van de Eucharistieviering zullen dus ook in 2020 vanuit Barger-Oosterveld blijven komen, samen met Pastoor Peter van der Weide (Sneek) verzorgt Stiekema dan de de rechtstreekse TV-vieringen voor de Diocese Groningen-Leeuwarden.

Foto: MariaBode (c)