Laetitia van der Lans wordt hoofd levensbeschouwing bij KRO-NCRV

Leestijd: 2 minuten -HILVERSUM- Mevrouw Laetitia van der Lans is door KRO-NCRV benoemd tot hoofd van de afdeling levensbeschouwing. Zij zal daarmee per 1 november de opvolger van Leo Fijen worden. Zo meldt KRO-NCRV in een persbericht.

Van der Lans (1965) gaat part-time voor de omroep werken. Daarnaast blijft zij als uitgever werkzaam voor een in Deventer gevestigd bureau voor geloofscommunicatie, dat zij in 2008 samen met haar echtgenoot  startte. De uitgeverij geeft voor Katholieke en Protestantse Kerken drukwerk uit.

Van der Lans studeerde theologie aan de KTU (Katholieke Theologische Universiteit) te Amsterdam. Daarna was zij ruim tien jaar werkzaam bij de KRO. Daar werkte zij als bureauredactrice, verslaggeefster en als presentatrice/eindredactrice mee aan tv-programma’s van de inmiddels opgeheven zendgemachtigde RKK, zoals Studio RKK en Soeterbeeck.

Na haar werkzaamheden bij de KRO werkte zij bij de stichting Vrienden van het Platteland. Van 2009 tot 2013 was zij werkzaam bij het Bisdom Groningen-Leeuwarden.

Bisschoppen niet geraadpleegd?

Leo Fijen gaat wgeens zijn leeftijd met pensioen, maar gaat niet uit beeld. Hij blijft het boegbeeld van de Katholieke tak van KRO-NCRV als adviseur, ook bij de uitzendingen op zondagochtend, zoals de Eucharistieviering en het Geloofsgesprek, blijft hij betrokken.

Volgens het Nederlands Dagblad en Mediacatch gaan er geruchten dat de benoeming buiten de Bisschoppen om is gegaan, zij waren niet op de hoogte van de (reeds door de omroep gemaakte) keuze voor van der Lans en hadden het gevoel door KRO-NCRV voor het blok te zijn gezet met de keuze. De Bisschoppen zouden een andere (mannelijke) kandidaat op het oog hebben. Overleg tussen KRO-NCRV en de Bisschoppen leidde uiteindelijk tot de conclusie dat Van der Lans de meest geschikte kandidaat was.

Bron: KRO-NCRV/ADN/ND/MediaCatch