Lesbische organisatie eist terugtrekking Zwitserse Garde uit Vaticaanstad

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 23 maart 2021-14:31- Bron: KNA/Redactie kerk- Foto: PB
  -Zurich/Vaticaanstad-Na het “Neen” van de Romeinse Congregatie voor de Geloofsleer op het verzoek tot zegening van homoseksuele partnerschappen, vraagt de Lesbische Organisatie Zwitserland (LOS) de Federale Regering van het land om de Zwitserse Garde terug te trekken uit het Vaticaan.

Er moet zo snel mogelijk een ‘reactie van afkeuring’ komen op het discriminerende beleid van het Pontificaat Vaticaanstad, zegt de directeur van de overkoepelende organisatie voor lesbische, biseksuele en queer vrouwen, Muriel Waeger, in de Zwitserse media.

LOS : “Uitspraak in strijd met Zwitserse grondwet”

Er moet nu een krachtig protest richting het Vaticaan uitgaan. Zwitserland, dat diplomatieke, politieke en financiële betrekkingen onderhoudt met het Vaticaan, moet hierin een voorlopersrol spelen. “De kerk moet zich bewust zijn van de zeer ernstige gevolgen van haar uitspraken voor homoseksuele gelovigen: zij kunnen leiden tot bekeringstherapieën, afwijzing door familie en zelfmoorden”, zegt Waeger letterlijk tegen omroep SRF. Voor de LOS is het feit dat Zwitserland soldaten financiert en stuurt “om een ​​land te dienen dat niet alle mensen dezelfde rechten garandeert en hen openlijk discrimineert” in strijd met het gelijkheidsbeginsel van de Zwitserse grondwet.

Tegelijkertijd uitte de LOS-vertegenwoordiger ook bezorgdheid over de leden van de Zwitserse Garde. “Wij weten dat nogal wat leden van de Garde homoseksueel zijn. Wij kunnen niet toestaan ​​dat deze soldaten, die in Zwitserland zijn opgeleid, worden gediscrimineerd in het land waar zij naar toe worden gestuurd”, legt Waeger uit.

Internationale ophef na stellingname Congregatie

De Congregatie voor de geloofsleer verklaarde afgelopen week, dat de Katholieke Kerk geen volmacht bezit, om paren van hetzelfde geslacht te zegenen. Deze verbindingen komen niet overeen met Gods wil en kunnen daarom geen zegen verkrijgen. Het document, dat weliswaar de goedkeuring van Paus Franciscus zou hebben, is echter niet door hem ondertekend.