Limburg: Verontrustende vernieling van een wegkruis

Leestijd: < 1 minuut
Een wegkruis in Altweerterheide is op duivelse wijze vernield (foto EMB)
Vrijdag 04 december 2020 15:23 Bron: ADN/1Limburg/Foto EMB)
-Altweerterheide- Een wegkruis in Altweerterheide is op duivelse wijze vernield. Zo zijn de benen van het Jezusbeeld afgezaagd en is er een omgekeerd kruis geplaatst. Dat staat symbool voor de duivel.

“Dat satanskruis zijn zaken die verontrusten”, zegt Dré Koolen van het kerkbestuur.
Het vandalisme aan een wegkruis op de hoek Heltenbosdijk/Wijffelterbroekdijk werd donderdag ontdekt. De benen van Jezus zijn schaamteloos verwijderd, het kruis is beklad met rode verf en er zijn Duitse teksten aangebracht. Voorts heeft men getracht met een zaag het hoofd van het Jezusbeeld af te zagen.”Dit zijn geen grapjes”, zegt Dré Koolen van het parochiebestuur. “Wegkruisen worden door de buurt onderhouden.
Dit is een flinke klap in het gezicht van betrokken buurtbewoners. Ik vraag mij af of dit baldadigheid is of dat wij hier meer achter moeten zoeken.” Met name het omgekeerde kruis, dat symbool staat voor satan, vindt hij erg. “Hier is duidelijk over nagedacht. Wij hopen dat het een incident is, want dit is heel verontrustend, het vernielen van een wegkruis is pure haat en vernielzucht.” aldus Koolen via 1Limburg.