Luc van Rooij nieuwe nieuwslezer bij MariaBode

Leestijd: 2 minuten
  -Emmen- Na het vertrek van nieuwslezeres Wendy van Duivenvoorde naar Radio 1, als eerste omroepster en de voice van de nationale nieuwszender, moesten wij op zoek naar een nieuwe nieuwslezer naast Edvard Niessing, Marcel Vermeer, Bart Meijer, Stefan Brauw en Frank van de Klugt.

Hij is inmiddels gevonden in de persoon van de allrounder LUC VAN ROOIJ en U hoort hem vanaf vandaag.

Wie is Lucius Johannes Hubertus Maria (Luc) van Rooij ?

Hij werd geboren op 25 december 1962. Begon bij de zeezender Radio Monique. Later werkte hij onder meer van 23 oktober 1987 tot 26 september 1989 voor de VARA op Radio 3 op dinsdag tussen 16:00 en 18:00 uur en presenteerde de verrukkelijke 15. Per 1 oktober 1989 vertrok Van Rooij naar de op te richten commerciële tv zender van Joop van den Ende TV 10 om er een popprogramma op tv te presenteren. Nadat de plannen voor deze zender uiteindelijk niet doorgingen omdat de zender werd verboden, zat Van Rooij een tijd zonder werk.

Hij keerde in juni 1990 terug bij de NPO om bij de AVRO op radio 3 op de AVRO- maandag tussen 6:00 en 9:00 uur de ochtendshow te presenteren. Na de laatste uitzending op 30 september 1991 vertrok hij naar Power FM en later werkte hij nog voor RTL radio, Kink FM en Hitradio Veronica. Tot november 2013 was Van Rooij te horen op Radio Veronica, waar hij het programma Luc is Los presenteerde.

Van Rooij is regelmatig op televisie te horen geweest als voice-over. Hij was vanaf 1 september 1995 tot mei 2004 een aan de stem van de tv-zenders Veronica en YORIN. Daarnaast sprak hij de voice-over in voor een aantal televisieprogramma’s, waaronder de eerste 2 seizoenen van Big Brother.

In november 2011 werd de ziekte kanker vastgesteld bij Van Rooij. In juni 2012 keerde hij weer terug op de radio bij Radio Veronica.  Daarnaast is hij actief op de online-radiozender van Formule 1-presentator Olav Mol Grand Prix radio. Nu dus ook als nieuwslezer op MariaBode. Welkom !