Maria-processie Emmercompascuum, 2e Pinksterdag als stream

Leestijd: 2 minuten -Emmer Compascuum- (parochie). Al sinds vele jaren is het een begrip in Zuid-Oost Drenthe/Zuid-Groningen. Op Tweede Pinksterdag een processie naar Maria Hertogin van Drenthe in Emmercompascuum. Ieder jaar komen daar honderden bedevaartgangers op af. Maar…….U voelt het al aankomen, dit jaar is er geen openbare viering vanwege de huidige situatie.

Maar Rooms/Katholiek Emmercompascuum is niet voor één gat te vangen. In allerijl werden de mouwen opgestroopt, de techniek ingeschakeld en zie daar:  er is Tweede Pinksterdag 1 juni om 15.00 uur wél een livestream van het Marialof en kleine processie in de St. Willehaduskerk te Emmer Compascuum.

Bisschop van den Hout zal samen met meerdere pastores voorgaan in deze viering.
Iedereen kan deze viering meevieren via livestream op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_jkcVd-5UBQCYevK01mFEQ/channels

Centraal op 2e Pinksterdag staat de uitstelling van het Allerheiligste in de sfeervolle St. Willehaduskerk, omlijst met Nederlandse gezangen( waaronder veel Marialiedjes), schriftlezingen, een preek en voorbeden.

Aansluitend is er een kleine processie naar buiten, naar de kapel van Maria Hertogin van Drenthe. In deze uitbundig bloeiende – en door de coronacrisis tegelijk schrale – periode,
vragen wij de Moeder van de Heer om haar voorspraak. Voor zieken en verzorgers, voor kinderen en hun ouders, voor onze geliefden die wij nu niet in de armen kunnen sluiten, en natuurlijk voor onszelf. Weet u welkom in de virtuele kerk van Emmercompascuum! Klik op onderstaande link.

https://www.youtube.com/channel/UC_jkcVd-5UBQCYevK01mFEQ/channels

Bron parochie Maria, Hertogin van Drenthe,
Erik Meijer Locatie St. Willehadus, Foto’s MariaBode c