Max van den Berg geen lijsttrekker ‘Jezus leeft-partij’ door blunder

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 7 februari 2023 – 13:57 uur – Bron: Redactie varia- Beeld: Publiek domein
 -‘s Gravenhage- Max van den Berg, de activist die werd veroordeeld wegens bedreiging van onder meer Sigrid Kaag (d66), wordt toch geen lijsttrekker voor de partij ‘Jezus Leeft’ bij de komende Statenverkiezingen. Lees verder onder de reclame>

Blunder

De reden dat van den Berg het lijsttrekkerschap aan zich voorbij ziet gaan, is uiterst onbenullig. Nadat zijn rechtszaak uitliep en hij problemen had met het openbaar vervoer, meldde hij zich te laat bij het gemeentehuis om zijn kandidaatstelling officieel in te schrijven. Dat laat van den Berg weten op zijn social media. Woordvoerders van de partij bevestigen de blunder.

Op sociale media wordt veel ‘gepost’ om deze affaire rond Jezus Leeft!, maar dit is eigenlijk heel triest. Van den Berg is een typische ‘verloren ziel’ die in zijn hoofd regelmatig communiceert met Jezus en meent door God gestuurd te worden, meldt AD.

Van den Berg is al langere tijd actief voor het marginale ‘Jezus Leeft!’. Dat begon met evangelisatiepogingen bij het Centraal Station in Amsterdam. Destijds volgens de gemeente Amsterdam irritant, maar niet gevaarlijk.

Dat veranderde met de komst van corona. Van den Berg raakte in complotkringen verzeild en ging politici hinderlijk volgen en ook persoonlijk lastig vallen. Daarbij werd hij flink opgejut door mensen die hetzelfde gedachtengoed aanhangen, maar liever buiten beeld en anoniem op scioale media blijven. Zij zagen Max als ideaal kanonnenvoer. Max werd steeds vaker opgepakt, sloeg met de dag ergere wartaal uit en dook dus uiteindelijk met een brandende fakkel op bij de woning van Kaag.