Mel Gibson smeekt internationale gemeenschap om Armeniërs te helpen

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 21 oktober 2023 -12:58 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA/1010WINS – Beeld: Georges Biard

-Los Angeles- De Australische acteur-regisseur Mel Gibson heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om humanitaire steun te betuigen aan de Armeniërs voor hun gedwongen ontheemding als gevolg van de oorlog met Azerbeidzjan. Gibson heeft hen ook via X een bericht gestuurd luidende: “Aan de mensen van Armenië: God is met jullie!”

Gibson verzekert in zijn korte boodschap dat “de stilte van de media over wat er gebeurt met Armeniërs die Nagorno-Karabach ontvluchten oorverdovend is . ”

De acteur verzekert dat het Armeense volk, dat al eeuwenlang vervolgd wordt vanwege zijn geloof, nu te maken krijgt met een campagne van etnische zuivering door Azerbeidzjan, dat steun krijgt van Turkije. Hij voegt eraan toe: “Ik smeek de internationale gemeenschap om stappen te ondernemen om de Armeense bevolking de helpende hand te bieden, hen de bescherming te bieden die zij zo hard nodig hebben en een humanitaire corridor te creëren voor hun veilige overtocht.”

Na te hebben opgeroepen tot diplomatieke inspanningen opdat degenen die verbannen zijn naar hun land kunnen terugkeren, richt Gibson zich tot het Armeense volk dat momenteel lijdt: “Weest niet ontmoedigd, God is met jullie!”