TV-ster Horst Lichter: “Samen aan tafel gaat helaas verloren”

-Keulen- (KNA) Tv-ster Horst Lichter (58) van het , ook in Nederland, veel bekeken antiekverkoopprogramma ‘Bares fur Rares’ (ZDF dagelijks en in Nederland als verkrachte versie onder de naam Cash-for-trash bij SBS6) betreurt een verlies aan tafelmanieren in de westelijke wereld.

Der een speelt met de computer, de andere zit naar de tv te kijken of appt,en de volgende staat snel te eten omdat hij de deur nog uit moet, dat zegt hij in het gratis tijdschrift ‘SommerZeit’ van het Aartsbisdom Keulen, dat deze week verschijnt. Heden-ten-dage is het samenzijn aan tafel helaas aan het verdwijnen. “Iedereen eet in zijn eigen kamer, de tafel is voor mij de as waar het leven om heen draait”, aldus Lichter.

In zijn jeugd werden alle maaltijden samen aan tafel genoten. Daar aan tafel, vertelde men elkaar verhalen, die voor het gemeenschappelijke leven en overleven belangrijk waren. “Daar werd gelachen en gehuild”. “Ook grote gebeurtenissen zoals doop, huwelijk of uitvaart werden gezamelijk met een feestmaal aan tafel gevierd, en wie verliefd is en met een meisje wil uitgaan, nodigt haar eerst uit voor een etentje”.

Foto: Wikcommons/Flickr

Geef een reactie op dit artikel