Missio Italië maakt video over vermoorde ‘Armen-Priester’

Leestijd: 2 minuten
Een ware ​​getuige van naastenliefde
Woensdag 24 februari 2021-13:41- Bron: KNA – Foto publiek domein
 -Rome/Como-Er is een video gemaakt over de Priester Roberto Malgesini uit Como, die in het najaar van 2020 op klaarlichte dag, op straat werd doodgestoken. Het is een uitgave van Missio Italië en de Italiaanse Bisschoppen-conferentie. In de bijna 20 minuten durende film herinneren Malgesini’s metgezellen zich de Pastoor, die in de stad bekend stond om zijn niet aflatende inzet voor migranten en daklozen.

De moord op de populaire Priester op straat in Como, heeft in Italië tot grote opschudding en bezorgdheid geleid. De Paus noemde hem een ware ​​getuige van naastenliefde. Naast enkele migranten en vrijwilligers uit Malgesini, herinneren medebroeders en de Bisschop van Como, Oscar Cantoni, zich de inzet en de persoonlijkheid van de Pastoor. Ooggetuigen melden ook hoe de Pastoor in de ochtend van 15 september werd neergestoken door een mentaal gestoorde migrant uit Tunesië, die hij zelf had verzorgd. Honderden mensen woonden de uitvaartmis en daarna de begrafenis van Malgesini in Como bij.

De bloedige daad leidde ook tot politieke controverse. Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini misbruikte de moord tijdens zijn verkiezingscampagne op een schaamteloze manier: “Het feit dat een Priester werd doodgestoken door een migrant in Como, die had moeten worden uitgezet, zou ons ertoe moeten aanzetten vergelding te zoeken,” aldus Salvini.

De video, welke men op de platformen Vimeo en Youtube kan aanschouwen, is onderdeel van een Missio-mediaproject bij gelegenheid van de jaarlijkse Dag van de Martelaar-Missionarissen op 24 maart. De video treft U, uiteraard gratis, hieronder aan>