Mysterieuze Non haalt vechtersbazen uit elkaar, of toch niet ?

Leestijd: 2 minuten
Maandag 18 december 2023 ~ 07:48 uur ~ Bron: Redactie Kerk/SZ ~ Beeld: Publiek domein

-München- Een vrouw in habijt kwam tussenbeide in een gevecht op het Centraal Station van München en redde een man van ernstig letsel. De 51-jarige vrouw trok tot verbazing van andere personen op het perron de aanvallers uit elkaar. Lees verder onder de reclame>

Opvallend en verbazingwekkend, volgens de politie-agenten, was dat andere wachtende reizigers wel toekeken en soms fotografeerden, maar in tegenstelling tot de Non niet ingrepen.

Dit is pas echt actieve naastenliefde, aldus een politiewoordvoerder: een vrouw in een kloosterhabijt beslecht een gewelddadige ruzie tussen twee zeer forse maar dronken mannen van respectievelijk 40 en 32 jaar op het Centraal Station van München. De mannen zijn beide aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht.

Klooster

Daarna wilden de agenten de hulpvaardige Non een kleine dienst uit dankbaarheid doen toekomen: “Wij rijden U wel even terug naar het Klooster” zeiden de hulpvaardige en dankbare agenten, maar toen kwamen zij opnieuw voor een verrassing te staan.

De 51 jarige vrouw, in habijt en met hoofdkap gekleed, hoort bij geen enkele Orde. Zij werd nooit tot een Kloostergemeenschap toegelaten, maar is diep religieus, leeft als een Kloosterling en gaat derhalve ook zo gekleed. De Non die geen Non is…..werd door de polizei dan maar naar haar eigen huis gebracht. Daags na haar thuiskomst ontving zij een groot boeket bloemen van de Duitse Spoorwegen.