Nederlands & Belgisch-Limburg geteisterd door beeldenstormende Maria-hater

Leestijd: < 1 minuut
Waar Koning Leopold II in Vlaanderen zwaar onder vuur ligt, moet de Heilige Maagd Maria het ontgelden in Nederlands en Belgisch Limburg. Al sinds begin mei worden tal van Mariakapelletjes door een mysterieuze beeldenstormer vernield en gevandaliseerd.

Pieter Swerts, eigenaar van restaurant Den Biechtstoel recht tegenover de kerk in Mechelen-Bovelingen, merkte zondagmiddag op dat het Mariabeeld met zwarte graffiti was besmeurd. “Dit moet nu maar eens stoppen. De laatste weken valt het ene kapelletje na het andere ten prooi aan deze vandaal. Ze stelen zelfs de Mariabeeldjes uit de Kapellen.”

Eind mei was het prijs aan de ‘Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten’, op de hoek van de Thewitstraat en de Jeuksestraat in Borlo. Het prachtige Kapelletje staat er al sinds 1892 en kreeg in april 2018 nog een renovatie door dorpsvrijwilligers. Daarna volgde het Kapelletje in Runkelen bij Sint-Truiden. De politie van Sint-Truiden en die van Borgloon zijn een onderzoek gestart, maar tasten voorlopig in het satanische duister. De politie in het aanpalende Nederlands Limburg registreert ook een groei in vandalisme als het om religieuze kapellen gaat. Foto’s van de vernielingen willen wij U besparen. Wel willen wij een oproep doen tot het bidden van de Rozenkrans om deze  terreur een halt toe te roepen.

Foto: Symboolfoto van een nog intacte H. Maagd Maria