Neurenberg wil oecumenische Kerstviering in stadion

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 24 oktober 2020 14:35 (KNA)
-Neurenberg- (KNA) In de Duitse stad Neurenberg moet op Heiligavond 24 december aanstaande, vanaf 15.30 uur een oecumenische Kerst’nacht’viering plaatsvinden in het stedelijk Marx-Morlock-stadion.

Marx-Morlock-stadion (Foto: Eimann wiki 2.0)

Het achtkantige stadion heeft een speciale sfeer, maar vooral veel meer ruimte (anderhalve neter) dan een kerk, afstand houden is dus geen probleem, aldus de organisatoren. Omdat de beschikbare ruimte in kerken en kathedralen momenteel te klein is, kan men beter uitwijken naar een stadion om veiligheid te kunnen garanderen.

Met klassieke en hedendaagse live-muziek, het Kerstverhaal, vertegenwoordigers van de diverse kerkgenootschappen en meer moet een inspiratievol samenkomen mogelijk zijn, volgens de organisatie.

Vanaf 11 november kunnen belangstellenden op een website gratis toegangskaarten bestellen. Het stadion heeft onder normale omstandigheden een capaciteit van 50.000 bezoekers. Deze zitplaatsen mogen op basis van de actuele veiligheidsmaatregelen uiteraard niet allemaal benut worden

Virtueel wil men op 23 december een Adventsconcert in het stadion organiseren, vorig jaar trok dat nog 20.000 mensen. Vanaf 18.00 uur kan iedereen dat concert via internet volgen.