Nicaraguaanse regime toont Bisschop Álvarez in de gevangenis

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 30 november 2023 – 09:18 uur – Bron: Redactie Kerk/ADN – Beeld: Publiek domein

-Managua- De Nicaraguaanse dictatuur onder leiding van Daniel Ortega heeft gisteren foto’s en video’s vrijgegeven van Bisschop Rolando Álvarez, die afgelopen februari werd veroordeeld tot meer dan 26 jaar gevangenisstraf wegens verraad tegen het land – dat wil zeggen tegen tirannie – nadat hij had geweigerd zijn land te verlaten.

De beelden werden vrijgegeven een dag nadat Mgr. Álvarez zijn 57e verjaardag mocht vieren.

Bisschop Silvio José Báez, Hulpbisschop van het Bisdom Managua, die uit zijn land werd verbannen onder druk van het Ortega-regime, heeft verzekerd dat het tonen van afbeeldingen van de gevangengenomen Bisschop hem er niet van zal weerhouden de misdaad van de gevangengenomen Bisschop te blijven aanklagen.

Het regime van Daniel Ortega kent geen pardon met leden van de Katholieke Kerk en treedt strenger op dan regimes ten tijde van het communisme in Oost-Europa. Arrestaties , uitzettingen van Priesters, in beslag nemen van privé-eigendom zoals banktegoeden en foltering, het is de dagelijkse praktijk waarmee Katholieken in het Midden-Amerikaanse land al jaren worden geconfronteerd.

De internationale gemeenschap heeft, afgezien van incidentele veroordelingsverklaringen, geen enkele effectieve maatregel genomen om deze vervolging, waarvan Bisschop Rolando Álvarez het meest zichtbare voorbeeld is, te stoppen. Zie onder beelden van de gevangen genomen Bisschop.