Nigeria: Kloosterzusters toch ontvoerd UPDATE 25.8

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 24 augustus 2022 – 07:44 – Bron: Redactie kerk/Reuters/BBC – Beeld: PB
-Abuja- In de zuidelijke Nigeriaanse staat Imo zijn in tegenstelling tot eerdere berichten, afgelopen zondag toch vier nonnen ontvoerd, melden lokale autoriteiten. Het gebied dat grenst aan de buurstaat Abia wordt steeds vaker getroffen door ontvoeringen.

De zusters waren op weg naar de zondagsmis in Okigwe. Zij behoren tot de Nigeriaanse Orde ‘Sisters of Jesus the Saviour’ (SJS).

Losgeld

Het gebied waar de zusters werden ontvoerd ligt tussen de provincies Imo en Abia, hier worden volgens hulporganisaties in toenemende mate ontvoeringen gepleegd om losgeld te eisen. Kort geleden hebben gewapende mannen een Rooms-Katholieke priester en een seminarist  ontvoerd. De twee mannen werden kort daarna vrijgelaten.

Het is nog niet bekend of er een losgeld zal worden gevraagd voor de zusters. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart en hebben via een tussenpersoon de bevestiging van een ontvoering gekregen, het wachten is nu op de eisen van de ontvoerders.

UPDATE 25.8 :

De autoriteiten in Nigeria en de Moeder Overste van de Orde hebben bevestigd dat de 4 zusters, gisteravond zijn vrijgelaten.  Dat meldt de Nigeriaanse krant ‘Premium Times’ onder verwijzing naar de Moeder Overste Zr. Zita Ihedoro.